Menu Sluiten

Lezingen

lezingen zwolle

Een lezing is een soort presentatie voor een zaal met mensen. Dit kunnen weinig of veel mensen zijn. De overeenkomst tussen deze mensen is dat ze interesse hebben in het onderwerp waarover de lezing gaat. Een lezing kan over allerlei dingen gaan. Vaak worden lezingen vanuit het hoger onderwijs of vanuit bedrijven georganiseerd. Dit wordt gedaan om de studenten of de werknemers meer kennis over een bepaald onderwerp te geven. Dit onderwerp is dan vaak gerelateerd aan de studie of aan het soort bedrijf. Een lezing is een interessante manier om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp. Vaak vertelt een spreker hierover aan de zaal. De zaal kan aan het einde natuurlijk dan ook vragen stellen. Verder is een lezing vaak wel eenrichtingsverkeer: de spreker vertelt en de zaal luistert.

Lezing huiselijk geweld

Lezingen worden door heel Nederland gegeven, zo zijn er bijvoorbeeld lezingen in Zwolle. Een onderwerp voor lezingen kan bijvoorbeeld huiselijk geweld zijn. Hier kan men namelijk nog heel veel over leren. Er zijn ook veel verschillende invalshoeken over dit onderwerp te bedenken, waardoor het ook zinvol is om naar meerdere lezingen te gaan. Een invalshoek kan bijvoorbeeld zijn hoe het er achter de voordeur aan toe gaat. Vaak weten veel mensen dit namelijk niet. Ook hoe je in een situatie van huiselijk geweld terecht kan komen is een vaak gestelde vraag. Nog een andere invalshoek is hoe een relatie met een narcist in stand gehouden kan worden. Zoals je al merkt zijn er veel perspectieven om dit onderwerp vanaf te bekijken. Lezingen over huiselijk geweld zijn dus erg leerzaam en ook zeer nuttig om dit taboe te doorbreken.

Ervaringsdeskundige

De lezingen over huiselijk geweld zullen natuurlijk gehouden worden door een ervaringsdeskundige. Dit is iemand die heel veel van het onderwerp af weet. Ook gaat ervaringsdeskundigheid er over dat je niet alleen een verhaal of ervaring deelt. Een ervaringsdeskundige koppelt dit namelijk ook weer aan theorie. Juist van deze combinatie van dingen leer je heel veel. Er wordt dan onder andere gekeken naar de invloed van huiselijk geweld op verschillende niveaus. Dit zijn bijvoorbeeld micro-, macro- en mesoniveau. Ook de signalen die je als buitenstaander kan oppikken wanneer iemand in huiselijk geweld verkeerd worden hierbij meegenomen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar vooroordelen. Mensen die last hebben van huiselijk geweld, zitten vaak verstrikt in een web van vooroordelen. Door deze vooroordelen bespreekbaar te maken, wordt het taboe hierop minder heftig en ook de vooroordelen zullen zo langzaam verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *