Menu Sluiten

Wat is een energetische behandeling precies?

Energetische behandeling

Vrijwel iedereen die zich heeft verdiept in alternatieve geneeswijzen heeft wel eens gehoord van een energetische behandeling, maar wat is het nu eigenlijk precies? Ieder mens heeft bepaalde energieën door zijn of haar lichaam stromen, bijvoorbeeld door je meridianen. Als er een verstoring in je zogeheten energielichaam bestaat kun je daar lichamelijke klachten van krijgen, bijvoorbeeld hoofdpijn, stijve spieren of onrust. Een energetische behandeling kan in zo’n geval uitkomst bieden waar de huisarts je niet verder kan helpen. Een huisarts kijkt namelijk vaak alleen naar de plek waar de klacht zit, en omdat die geen oorzaak kan vinden kom je vaak niet ver. Maar een energetisch healer kan precies bij jou voelen waar er blokkades bestaan in jouw energielichaam, en deze opheffen met zijn of haar handen. Deze healer kan namelijk de energieën die door jouw lichaam stromen voelen en sturen. Soms kunnen mensen het voelen gebeuren. Ze voelen bijvoorbeeld warmte op de plek waar de energetisch healer werkt, of voelen zich ineens heel loom en ontspannen worden. Niet iedereen merkt echter tijdens de behandeling iets, wat overigens niet wil zeggen dat de behandeling niet werkt.

Een energetische behandeling brengt je in balans

Het uitgangspunt van een energetische behandeling is het terug in balans brengen van je energielichaam, en daarmee je hele lijf. Als je energieën namelijk in balans zijn kan je lichaam veel gemakkelijker zelf kwaaltjes en pijntjes herstellen. Al je organen en weefsels krijgen immers weer de juiste hoeveelheid energie, en er stagneert niks. Bovendien verbetert de doorbloeding en de communicatie in je lijf, wat ook bijdraagt aan herstel. Doordat zo’n energetische behandeling door je hele lichaam werkt en zich niet enkel focust op de plek van de klacht merken veel mensen dat ook andere klachten verminderen. Als iemand zich bijvoorbeeld laat behandelen voor een zwaar gevoel in de benen kan die ook merken dat die ineens veel beter en dieper slaapt. Daardoor ben je een stuk uitgeruster als je ‘s ochtends wakker wordt. Het heeft dus effect op al je klachten tegelijk, want je kunt niets uitsluiten als je werkt aan je energetische balans.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Veel mensen vinden zo’n energetische behandeling hartstikke prettig klinken, maar vragen zich af hoeveel behandelingen ze eigenlijk nodig hebben. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van het type klacht en hoe ernstig deze is. Over het algemeen voelen mensen na zo’n drie behandelingen al een duidelijk effect. In veel gevallen is dit dan ook al voldoende. Als je echter een gevoelig persoon bent is het aan te raden om om de zoveel tijd terug te komen voor een onderhoudsbehandeling, oftewel preventief. Je voorkomt daarmee dat er opnieuw een onbalans in je energielichaam ontstaat en bent de gevolgen ervan dus vóór. Zeker voor hoogsensitieve mensen is een behandeling door een energetisch therapeut een echt cadeautje. Ze blijven dan veel makkelijker in balans en voelen zich niet zo beïnvloed door energieën van andere mensen om hen heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *