Menu Sluiten

Wat doet de psychosociale hulpverlening in Ridderkerk?

Psychosociale hulpverlening Ridderkerk

Als je in (de buurt van) Ridderkerk woont en je voelt dat je counseling of in ieder geval een paar goede gesprekken met een psycholoog nodig hebt heb je geluk. Er zit namelijk professionele psychosociale hulpverlening in Ridderkerk. Daar kun je terecht met een breed scala aan hulpvragen, maar meestal is het zo dat mensen die daar aankloppen gewoon heel slecht in hun vel zitten. Dit kan diverse oorzaken hebben, maar door overmatige stress kom je er zelf maar niet achter hoe het zit. De psychosociale hulpverlening in Ridderkerk richt zich daarom op het analyseren en in kaart brengen van de oorzaak van jouw stress en onrustige gevoel, en op praktische oplossingen om beter in je vel te zitten. Dit kan betekenen dat je op een andere manier keuzes moet gaan maken in het leven en meer op je gevoel moet vertrouwen. Er zijn namelijk maar al teveel mensen die op een heel geconditioneerde wijze nadenken, en veel teveel bezig zijn met ‘hoe het hoort’. Als je het heel belangrijk vindt wat anderen van je denken vergeet je vaak om naar je eigen gevoel te luisteren. Dit wordt als het ware ondergeschikt aan de drang om populair te zijn en geaccepteerd te worden. Tijdens deze therapie kan echter blijken dat je juist daardoor je eigen gevoel, wensen en verlangens opzij hebt gezet, en dat maakt terecht ongelukkig.

Psychosociale hulpverlening in Ridderkerk bij depressie

Een depressie ervaren is ontzettend heftig. Je voelt heel veel tegelijk, en soms juist helemaal niets. Je bent leeg, en ziet het leven af en toe niet meer zitten. In dat geval doe je er goed aan deze psychosociale hulpverlening in Ridderkerk in te schakelen. Samen met jouw vertrouwenspersoon ga je in gesprek over je situatie en hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar vooral over welke stappen je kunt zetten om er uit te komen. Het lijkt altijd enorm uitzichtloos als je een depressie hebt, maar gelukkig is niets minder waard. Al na enkele gesprekken bij de psychosociale hulpverlening in Ridderkerk zul je merken dat je je zekerder voelt en meer grip krijgt op je leven. Je gaat leren over welke aspecten je gerust de controle mag nemen, en op welke vlakken het juist prettig is om deze controle een beetje los te laten. Deze balans is heel belangrijk voor jouw welzijn, en jouw persoonlijke coach gaat je helpen deze te realiseren.

Goede psycholoog in Ridderkerk

Alle begeleiding die je vanuit deze vorm van hulpverlening ontvangt is uiteraard van een gediplomeerd psycholoog. Deze heeft ruime ervaring met het begeleiden van mensen die een depressie hebben, en – geloof het of niet – weet precies hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Samen ga je dieper in jezelf graven en dingen ontdekken die je voorheen liever negeerde. Je gaat weer leren voelen. En daarmee het contact met jezelf en je eigen verlangens herstellen. Het enige wat je dan nog rest is actie te ondernemen en de regie over je eigen leven weer terug in eigen handen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *