Menu Sluiten

Eten kind 1 jaar

Eten kind 1 jaar

Als trotse ouder wil jij natuurlijk wel gezonde en verantwoorde voeding aan jouw kindje geven. Zeker wanneer het je eerste kindje is, weet je misschien nog niet precies wat jouw kindje nu wel en niet mag eten. Je kunt dit eenvoudig op diverse manieren nagaan. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen tijdens een bezoek aan het consultatiebureau of aan je eigen moeder. Ook kun je hiervoor op het internet terecht. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar het eten van een kind van 1 jaar. Er zijn diverse internetsites die je hiervoor kunt raadplegen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om online een voedingsbox te bestellen.

Voedingsbox

Je leest tegenwoordig van alles over voedingsboxen. Ook komen hier regelmatig reclamespotjes van voorbij op de televisie. Door een voedingsbox aan te schaffen hoef je zelf geen verantwoord weekmenu samen te stellen. Tevens ben je ervan verzekerd dat de maaltijden in zo’n voedingsbox verantwoord en gezond zijn. Wanneer jij op zoek ben naar eten voor een kind van 1 jaar, is het eveneens mogelijk om hiervoor een voedingsbox aan te schaffen. Zo hoef je zelf niet meer aan de slag in de keuken, met de staafmixer en allerlei potten en pannen. Door de voeding uit zo’n voedigsbox aan jouw kind van 1 jaar te geven, ben je ervan verzekerd dat jouw kindje voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die van belang zijn bij de groei en de ontwikkeling van het kind.

Groei en ontwikkeling van het kind

Vanaf dat een kindje geboren wordt, zijn de groei en de ontwikkeling van het kindje ontzettend belangrijk. Dit is natuurlijk ook zo op het moment dat het kindje nog in de baarmoeder zit. De voeding die je het kindje geeft is hierbij ontzettend belangrijk. Zo zal het eten van een peuter bijvoorbeeld anders zijn dan het eten van een kind van 1 jaar. Een peuter heeft namelijk zijn of haar smaak al meer ontwikkeld, en eet dus meer verschillende voedingsproducten dan een kindje van 1 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *