Menu Sluiten

Scriptie

Scriptie nakijken engels

De scriptie is een van de belangrijkste dingen van je studie. Je scriptie is namelijk voor het HBO en de universiteit het eindproduct waarin je laat zien wat je kan. Bij je scriptie is het dus van belang dat je al je kennis combineert, en dat je echt laat zien wat je geleerd hebt de afgelopen drie of vier jaar. Dit betekent dat je je studie gaat afsluiten met een voldoende eindproduct. Het is dus erg belangrijk dat dit goed is, want anders kan je je studie niet afsluiten.

Engelse scriptie

Wanneer je een internationale opleiding volgt, zal je je scriptie in het Engels moeten schrijven. Dit betekent dat je Engels van een bepaald niveau moet zijn. Dit is het natuurlijk wel wanneer je een opleiding volgt in het Engels, maar het blijft natuurlijk niet je moedertaal. Dit betekent dat er ongemerkt snel foutjes in je werk sluipen, die je zelf niet snel kunt zien. Dit betekent dat het voordelig kan zijn om je scriptie te laten nakijken in het Engels. Zo weet je zeker dat er geen fouten in zitten. Het zou namelijk zonde zijn als er na al je harde werk aan je scriptie punten afgetrokken worden voor onnodige fouten in het Engels.

Veelgemaakte fouten

Wat veel Nederlanders verkeerd doen in het Engels, is dat ze het Amerikaans-Engels en het Brits-Engels door elkaar halen. Het is niet erg als je een van de twee gebruikt, als je het maar consequent doet. Twee verschillende soorten Engels door elkaar gebruiken, staat namelijk erg onprofessioneel. Een andere veelgemaakte fout, is dat in het geval van complexe zinnen, vaak de Nederlandse woordvolgorde gebruikt wordt. Dit betekent dat je de zin vernederlandst, wat ook erg onprofessioneel staat. Daarnaast is het van belang dat je geen spelfouten maakt. Spelfouten maak je vaak snel, zonder dat je het zelf door hebt. Als iemand de scriptie voor je nakijkt, kunnen deze fouten uit je scriptie gehaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *