Menu Sluiten

Seniorenbed 

Seniorenbed

Bij het ontwerpen van een seniorenbed komt een hele hoop kijken. Het is een leuke uitdaging waarmee je een hoop mensen blij kan maken. Het is natuurlijk erg belangrijk wat voor bed je hebt. Je slaapritme is namelijk van grote invloed op je humeur. Als je slecht slaapt, word je vervelend wakker en begin je niet lekker aan je dag. Wanneer je goed slaapt daarentegen, word je een stuk fijner en uitgeruster wakker waardoor je ook goed aan je dag begint. Je bed speelt dus niet alleen een rol in de nacht, maar minstens net zo veel overdag. 

Soorten bedden

Iedereen heeft een andere voorkeur voor bed. Je hebt veel verschillende keuzes bij het ontwerpen van een bed. Hard matras, zacht matras, of misschien zelfs een waterbed. Je kan kiezen voor een donzige deken of een zware deken. Misschien heb je liever een hard kussen of juist hele zachte kussens. Maar naast deze ‘luxe’ voorkeuren heb je ook hele praktische voorkeuren. Een seniorenbed is erg praktisch ontworpen. Voor mensen met een kleinere kamer heb je bijvoorbeeld uitschuifbedden. Dit is een eenpersoonsbed die kan worden uitgeschoven tot een tweepersoonsbed, wanneer er bijvoorbeeld iemand blijft slapen. Dit bespaart ruimte en is erg praktisch. 

Verschillende leeftijden

Je hebt ook verschillende typen bedden voor verschillende leeftijden. Zo is een kinderbed een stuk kleiner en lager. Zo kan een kind makkelijk instappen en neemt het bed niet meer ruimte in beslag in de kamer dan nodig is. Een bed voor volwassenen is vaak erg breed, zodat er voldoende ruimte is voor beide partners om goed te kunnen slapen. Een seniorenbed is meestal hoger dan het gemiddelde bed, zodat er makkelijk kan worden ingestapt. Daarnaast is een seniorenbed van allerlei gemakken voorzien, zoals een afstandsbediening waarmee de hoogte van het hoofdsteun of het voeteneind kan worden veranderd voor een comfortabele houding om bijvoorbeeld tv te kijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *