Menu Sluiten

Bedrijfsmakelaar in Tiel

Makelaar Tiel

Het kan voor diverse doeleinden van belang zijn om een bedrijfspand tot je beschikking te hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je de eigenaar bent van een advocatenkantoor, of omdat je werkzaam bent als interieurtimmerman. Wanneer je jouw huidige bedrijfspand wil verkopen, of graag een nieuw bedrijfspand wil kopen, zijn er heel wat zaken die op je af komen. Het is dan ook raadzaam om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Bijvoorbeeld een bedrijfsmakelaar in Tiel. Zo’n bedrijfsmakelaar kan je ondersteunen bij het aankopen van een nieuw bedrijfspand, of bij het verkopen van je huidige bedrijfspand.

Huidige bedrijfspand verkopen

Het kan voorkomen dat je jouw huidige bedrijfspand wil verkopen. Dit kan omdat je bedrijf failliet is gegaan, of omdat je huidige bedrijfspand te klein is geworden. Op het moment dat je bedrijfspand te klein is geworden, is dat natuurlijk een goed teken, en zal je op zoek moeten naar een groter bedrijfspand. Wel is het dan belangrijk dat jouw huidige bedrijfspand verkocht wordt. Dit kun je bijvoorbeeld uitbesteden aan een bedrijfsmakelaar in Tiel. Het verkopen van je huidige bedrijfspand kan een vereiste zijn voor het verkrijgen van een financiering bij de bank om een nieuw bedrijfspand aan te kunnen kopen.

Financiering

Het kan noodzakelijk zijn om een financiering aan te vragen bij de bank voor het aankopen van een nieuw bedrijfspand. De kosten van het kopen van een bedrijfspand zijn vaak hoog, en je wil immers niet jouw hele financiële buffer beschikbaar stellen. Wel is het van belang dat je oog hebt voor de rente die je naar alle waarschijnlijkheid zal moeten betalen over de zakelijke financiering. De hoogte van deze rente is afhankelijk per bank. De rente los je vaak af in maandelijkse termijnen, naast het afgesproken bedrag om de financiering van het bedrijfspand af te lossen. Toch heeft het aanvragen van een financiering voor het kopen van een bedrijfspand ook voordelen. Zo is de rente bijvoorbeeld voor een groot gedeelte aftrekbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *