Menu Sluiten

Organic baby clothes 

organic baby clothes

Iedereen die een kleintje heeft wil daar natuurlijk alleen het allerbeste voor, of dat nu op het gebied van voeding is of qua kleertjes. Daarom is het zo’n goede ontwikkeling dat er zoveel organic baby clothes merken zijn. Met de aankoop van kleertjes van dit soort merken steun je niet alleen de natuur, want ze zijn uiteraard gemaakt van niets dan milieuvriendelijke materialen, maar het is ook nog beter voor je kindje. Organic baby clothes worden namelijk geverfd met natuurlijke kleurstoffen en niet met allerlei chemische stofjes. We weten allemaal dat onze huid heel gemakkelijk chemische stofjes opneemt, en dus ook uit kleding. Als je kelren nat worden en daarmee je huid ook, kunnen deze kleurstoffen door je poriën heen je lichaam in komen. Bij volwassenen is dat misschien zo erg nog niet, maar bij kleine kinderen natuurlijk wel. 

Wat kosten organic baby clothes?

Doordat het productieproces van organic baby clothes iets ingewikkelder is dan normale kinderkleertjes zijn ze doorgaans ietsje duurder in aankoop. Echter, ze gaan wel veel langer mee, en dus heb je voor die prijs veel langer plezier van de kleertjes. De kleuren vervagen daarnaast ook niet zo gauw, wat je bij chemisch geverfde kleertjes wel snel ziet. Je betaalt dus weliswaas ietsje meer, maar je krijgt daar wel veel betere kwaliteit kleertjes voor terug, die je kindje veel langer door kan dragen, en dat is ook wat waard, toch?

Wanneer zijn kinderkleren organic?

Om als kinder kledingmerk organic genoemd te mogen worden moeten de kleertjes voldoen aan een aantal standaarden. Ze moeten gemaakt zijn van gecertificeerde, 100% natuurlijke materialen die het milieu niet zondanig belasten, en daarnaast mogen er absoluut geen chemicaliën voor worden gebruikt tijdens de productie. Als een merk dus het label ‘organic’ krijgt dan kun je er absoluut van op aan dat het gehele productieproces in orde is en dat je ze met een gerust hart voor je kindje kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *