Menu Sluiten

Wat houdt de WWFT wet precies in?

WWFT wet

De WWFT wet is in het leven geroepen om te voorkomen dat zwart geld via het bedrijfsleven wordt witgewassen. Dit kan gebeuren door grote aankopen bij bedrijven te doen en deze te financiëren met zwart geld. Als bedrijf heb je uiteraard niet zo een twee drie in de gaten waar de financiële middelen vandaan komen waar jouw klant mee betaalt, daarom is het heel belangrijk dat je een zogeheten identiteitscheck uitvoert. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt, zeker als deze (potentiële) klant of dit bedrijf aan de andere kant van de wereld zit. Gelukkig bestaat er handige software waarmee je heel gemakkelijl zo’n check kunt uitvoeren, waarmee je gelijk volledig aan de WWFT wet voldoet. Als je gebruik maakt van dit soort software dan kun je namelijk aantonen dat je alles in je macht hebt gedaan om de identiteit en financiële geldstromen van deze klant te controleren, en treft jou geen blaam als deze toch niet helemaal zuiver blijkt te zijn.

Bescherm je reputatie met de WWFT wet regelgeving

Als je weet dat je zelf eerlijk handelt en dat al jouw financiële middelen afkomstig zijn van legitieme bronnen wil dat nog niet zeggen dat je reputatie onschadelijk is. Als je (al dan niet per ongeluk) zaken doet met een bedrijf dat zijn zaakjes niet op orde blijkt te hebben dan kan je dat veel klanten kosten. Daarom is het niet alleen voor het algemeen belang heel belangrijk om je aan de WWFT wet te houden maar ook voor de reputatie van je eigen bedrijf. Zorg er dus voor dat je van de juiste, officiële software gebruik maakt die deze klanten controleert.

Meld verdachte transacties direct

Ondanks dat je reeds gebruik maakt van dit soort WWFT software heb je nog steeds de plicht om melding te maken van verdachte transacties, of het nu van bestaande of nieuwe klanten is. Doe je dit niet, dan kun je een boete riskeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *