Menu Sluiten

Een goede fotograaf inhuren voor je bedrijf: waarom zou je dat doen?

Reportagefotografie

Reportagefotografie is een goede investering in je bedrijf. Het lijkt natuurlijk makkelijk om zelf foto’s te maken met je telefoon. Je hebt nu eenmaal je smartphone in je zak en de foto’s zijn van redelijke kwaliteit. Maar dit is niet altijd de beste oplossing. Je komt veel beter uit op een foto als je dit door een professionele reportage fotograaf laat doen. In dit artikel krijg je er meer uitleg over waarom dit een goede zet is. 

#1 Echte actiemomenten 

Als jij je laat fotograferen door een echte fotograaf komen daar echte actiemomenten uit. Jij doet wat je normaal gesproken doet en daar worden de beste foto’s van gemaakt. De bezoekers van je website of van je social media zien een ondernemer of werknemer die zijn of haar vak gepassioneerd uitvoert. Zo wil jij natuurlijk overkomen. 

#2 De allerbeste foto’s 

Een fotograaf kan de beste foto’s van je maken. Dat is vaak niet het geval als een collega of goede bekende dit van je doet. Het is soms ongemakkelijk en een fotograaf kijkt met een heel andere blik naar wie je bent. 

Een objectieve derde 

Dat komt omdat een fotograaf een objectieve derde is – los van je collega’s of vrienden. Tijdens het sorteren van de foto’s ziet hij of zij ook waar jij het beste op staat. Door jarenlange ervaring weet de fotograaf de mooiste plaatjes te selecteren. 

De juiste apparatuur

Het heeft natuurlijk ook te maken met de apparatuur waar een echte fotograaf mee werkt. Hij of zij weet alles van lichtinval en fotobewerking. Ook heeft een fotograaf een goede camera, lampen en een lichtscherm. Zo kom je veel beter uit dan op een foto van een smartphone. 

#3 Jij kan doen waar je echt goed in bent 

Het enige wat jij hoeft te doen is datgene waar je echt goed in bent. Je hebt een heel andere uitstraling dan wanneer je geforceerd gaat zitten voor een foto. Blijf onverstoorbaar je ding doen en het verbaast je hoe je op de foto staat. 

#4 Iets speciaals voor later 

Een foto is niet uniek of speciaal meer. Een goede foto is dat wel. Bewaar dus je beste foto’s in een mooi album. Dan heb je altijd iets speciaals voor later. Leuk om later met de kleinkinderen naar te kijken. 

 

#5 Mooie foto’s voor verschillende media 

Professionele foto’s gebruik je natuurlijk voor je website. Echter kun je die ook kwijt op je verschillende social media kanalen. Als een potentiele klant of sollicitant jouw Facebook- of Instagram pagina bezoekt krijgt hij gelijk een goede impressie van jou als persoon, jouw bedrijf en de sfeer binnen het team. Huur dus vandaag nog een reportage fotograaf in. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *