Menu Sluiten

Schepen recyclen

Hong Kong conferentie

Over de wereld varen er heel veel schepen rond. Bij schepen kan gedacht worden aan kleine schepen, die in particulier bezit zijn, maar ook aan vrachtschepen, die soms wel honderden meters lang kunnen zijn. Deze schepen blijven in principe altijd in het water liggen, want ze zijn heel veel te zwaar om er af en toe eens zomaar uit te kunnen. Dit is iets waar mensen niet echt over nadenken. Echter, schepen hebben soms ook onderhoud nodig. En na een bepaalde tijd zijn schepen ook verouderd en zullen ze niet meer geschikt zijn om in te varen. In dat geval is het nodig om de schepen uit het water te krijgen.

Hong Kong convention

De Hong Kong convention is een conventie die stelt dat schepen milieuvriendelijk gerecycled moeten worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de mens en het milieu. In het geval van de mens is het van belang dat er opgelet wordt bij het tillen van het schip. Het schip zal namelijk uit het water gehaald moeten worden door speciale tilmethoden die sterk genoeg zijn om het schip te kunnen houden. Mensen moeten hier ver vanaf blijven, want als er iets misgaat, dan is het gewicht te zwaar om als mens de klap ├╝berhaupt te kunnen overleven.

Milieu besparen

Met de Hong Kong conventie wordt dus ook het milieu gespaard. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld gelet moet worden op schadelijke stoffen die nog aan boord zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om benzine. Dit kan lekken in de zee of oceaan en zo ongelooflijk veel schade aanrichten. In het verdrag staat precies opgeschreven welke stoffen gevaarlijk zijn en schade aan het milieu kunnen aanbrengen. Hier moet dan rekening mee gehouden worden tijdens het recyclen van het schip. Zo wordt er voorkomen dat het milieu onnodig vervuild wordt, of dat de stoffen schade aanrichten aan de mensen die aan het werk zijn tijdens het recyclen van het schip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *